Om Østerfælled Torv

Østerfælled Torv

Længe før Østerfælled Torv blev butiksstræde var det hjem for Gardehusarkasernen.


Den blev opført i 1886 af Eugen Jørgensen i nybarok stil. Da husarene i august 1940 flyttede til Næstved, blev Østerfælled Kaserne omdøbt til Østerbrogades Kaserne. Efter afslutningen på 2. verdenskrig flyttede Luftværnsregimentet samt 10. luftværnsartilleriafdeling ind. Efterfølgende i 1960′erne fik sprogofficersuddannelsen til huse i kasernen.


I 1993 blev kasernearealet købt af Pædagogernes Pensionskasse (PBU). Her blev området delvist ombygget til butikscenter og boligområde, og skiftede i den forbindelse navn til Østerfælled Torv.


Blandt de overlevende dele af den gamle kaserne er det smukke indgangsparti fra det der i dag er Gunnar Nu Hansens Plads.

Gunnar Nu Hansens Plads

Pladsen ud mod Østerbrogade fik sit navn i 1993.


Den er navngivet efter den legendariske sportsjournalist og –kommentator; Gunnar “Nu” Hansen, der var død året inden.


Der er noget smukt ved, at pladsen har fået navn efter en mand fra sportens verden. Denne del af Østerbro har været et centrum for idræt helt tilbage fra de første fodboldkampe blev spillet her i 1870’erne.


Der er noget næsten mytisk ved at stå ved Gunnars buste og tænke på de over hundrede år med fodbolddrenge, svømmepiger og landsholdssejre som området gemmer på.